Almassora activa l’obra més cara de l’any en un barri amb la reforma de Corell

Almassora activa l’obra més cara de l’any en un barri amb la reforma de Corell
07/07/2022 -

El barri de Corell assumeix des d’aquest mes les obres de renovació més quantioses de les programades en un únic districte en 2022. El pressupost actual reserva 1.022.876,78 euros perquè l’empresa Eiffage Infraestructures S.A. duga a terme una intervenció de 10 mesos que transformarà per complet la configuració de la zona. Les obres compten amb el finançament al 50% de l’Ajuntament d’Almassora i els fons FEDER de la Unió Europea.

De les 10 empreses presentades al concurs públic, l’adjudicatària va ser la millor valorada per a escometre els treballs en 8.596,52 metres quadrats distribuïts als carrers Sant Esteve, San Cornelio, Verge del Rocío, Castañeda, Sant Gaetà, Santa Rosa, Santa Inés, Sant Bartolomé, Corell, Nules, Pi, Moncofa, Sogorb i Almenara. Garantir l’accessibilitat universal, acabar amb les inundacions i millorar la xarxa de serveis públics són els tres objectius prioritaris de la intervenció.

En concret, la reforma corregirà els trams on no és possible circular amb cadires de rodes o carros de bebé i implantarà un nou sistema de drenatge pluvial per a evitar inundacions en reconduir l’aigua cap al Barranquet, en la boga amb Castelló, i implantar paviment absorbent per a filtrar la pluja cap al subsòl.

El consistori aprofitarà també la intervenció per a millorar serveis com la xarxa de telecomunicacions i l’elèctrica i substituirà els trams de sistemes residuals més antics. Finalment, aquestes obres dissenyades per la signatura externa Ingenio Gestión y Técnica S.L inclouran la renovació de mobiliari urbà, senyalització i jardineria per a completar una millora estètica integral, la més quantiosa executada en aquest barri.

Per això, l’alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, s’han desplaçat fins a la zona per a conéixer ‘in situ’ al costat del veïnat l’avanç d’uns treballs “que generaran les molèsties habituals de les obres, però que valdran la pena quan cessen les inundacions i la vida ací siga més còmoda”. Així, malgrat que ambdues van presentar la reforma a la fi de l’estiu passat al veïnat, hui s’han traslladat per a conéixer el seu progrés dels treballs, que han suposat ja talles al trànsit.

A la renovació de Corell se sumaran en les pròximes setmanes les obres en l’avinguda Castelló per a millorar els accessos i evitar inundacions, les de renovació dels barris Pius XII i Fátima, així com la substitució de l’antic enllumenat de la platja per leds. Totes les intervencions citades estan cofinançades al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea i l’Ajuntament d’Almassora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari