Almassora apostarà per elements mòbils en la plaça Major per a conjugar festes i BIC

Almassora apostarà per elements mòbils en la plaça Major per a conjugar festes i BIC
07/05/2021 -

Bancs, papereres i jardineres amb possibilitat de ser retirats en cada setmana de festes i un paviment idèntic a l’usat al carrer Sant Joaquim i la plaça de l’Església d’Almassora conformen l’aposta del consistori per a conjugar els usos lúdics del barri antic amb la seua catalogació de Bé d’Interés Cultural (BIC). Així ho va traslladar ahir l’alcaldessa, Merche Galí, i els tècnics municipals al veïnat en la reunió de presentació de la segona fase de les obres de la Vila.

Els residents van conéixer de primera mà els detalls d’un projecte que posarà en valor l’entorn i, com a resultat d’aquesta intervenció, també els habitatges de la zona. Per a això, el departament de Territori ha apostat per un mobiliari públic que el Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) podrà retirar, entre altres, coincidint amb les festes patronals de Santa Quitèria i el Roser. Així, no hi haurà bancs de formigó, sinó altres més lleugers que combinaran fusta amb elements metàl·lics, d’igual forma que apostarà per jardineres menys pesades que els utilitzats en altres zones del municipi.

Els tècnics també han valorat mantenir els equips d’il·luminació actuals, concordes amb les dimensions de la plaça, de manera que l’Ajuntament aprofitarà l’enllumenat led implantat en 2016 amb la subvenció dels fons FEDER de la Unió Europea i que va permetre substituir la totalitat de les antigues lluminàries per energia eficient. Una vegada alliberada la plaça de l’estacionament de vehicles, el departament no descarta instal·lar nous punts de llum en cas de quedar zones excessivament fosques.

No en va, tal com van indicar als propietaris en la reunió celebrada en Ca la Vila, l’eliminació de les voreres i l’aposta per paviment a un únic nivell, així com la prohibició d’accedir vehicles als carrers reformats, a excepció dels de residents, crearan una sensació d’amplitud com la reeixida en la plaça de l’Església i el carrer Sant Joaquim, per la qual cosa les necessitats d’il·luminació podran variar respecte a les actuals.

Aquesta segona fase de les obres, també finançades al 50% per l’Ajuntament d’Almassora i els FEDER, començaran enguany i conclouran en els primers mesos de 2022. L’actuació eixirà a concurs públic un pressupost límit de 450.000 euros perquè les constructores presenten les seues ofertes a la baixa. A més de la plaça Major, la reforma també afectarà els carrers transversals entre Sant Joaquim i Sant Vicent.

Tal com van indicar ahir l’arquitecte Ángel Motos i l’enginyer Amadeo Montesinos, redactors del projecte, la Unitat de Patrimoni de la Conselleria de Cultura i l’arqueòleg municipal supervisaran la intervenció per tractar-se d’un entorn Bé d’Interés Cultural (BIC).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari