Almassora habilitarà el pàrquing públic de la Vila en el solar paral·lel a la plaça de la Molineta

L’espai compta amb 3.000 metres quadrats i una capacitat de 120 vehicles

Almassora habilitarà el pàrquing públic de la Vila en el solar paral·lel a la plaça de la Molineta
26/07/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha proposat per a adjudicació el solar situat al costat de la plaça de la Molineta com a espai que albergarà el pàrquing públic de la Vila. Després del procés de licitació, el consistori ha triat aquest solar amb 3.000 metres quadrats i capacitat per a uns 120 vehicles. L’Ajuntament ha tancat l’arrendament del terreny per dos anys, amb opció a prorrogar el contracte durant dos més, i una xifra que aconsegueix els 5.445 euros anuals.

L’objectiu del consistori és tindre disponible aquestes places d’estacionament abans de finalitzar l’any, coincidint amb la fase dos de les obres de la Vila i l’actuació en la plaça Major. Per a això, el departament d’Urbanisme preveu una inversió d’uns 15.000 euros euros per a remodelar el terreny, condicionar la zona i transformar aquest solar privat en una àrea gratuïta d’aparcament.

L’equip de govern tenia previst des de l’inici de les obres de la Vila l’opció de crear un pàrquing públic per al veïnat del barri antic pròxim als seus habitatges. Amb el procés de conversió en zona de vianants de la Vila i l’eliminació de les llocs d’estacionament de la plaça Major i altres enclavaments, l’Ajuntament es va comprometre amb el veïnat a aconseguir un espai públic d’aquestes dimensions.

Aquest solar compleix al detall amb els requisits del plec elaborat per l’àrea d’Urbanisme: ubicació a l’entorn del barri antic de la Vila, nombre mínim de places no inferior a 40 ni a 1.000 metres quadrats, accés garantit des de la via pública, zona lliure d’edificacions i càrregues que impedisquen l’ús públic. D’altra banda, els usuaris entraran al pàrquing per l’avinguda del Riu, mateix punt d’accés que als estacionaments de la plaça de la Molineta.

Finalment, la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, ha declarat que “la intenció de l’Ajuntament era trobar un espai pròxim als habitatges de la Vila i aquesta zona s’acobla a la perfecció”. “Ens vam comprometre amb el veïnat quan expliquem el projecte de la conversió en zona de vianants de la Vila i abans d’acabar l’any serà una realitat”, ha afirmat l’edil de l’àrea.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari