Almassora inicia la reforma integral de l’avinguda Castelló per 620.000 euros

Solucionarà inundacions, garantirà accessibilitat i controlarà el reg amb fons de la UE

Almassora inicia la reforma integral de l’avinguda Castelló per 620.000 euros
09/08/2022 -

La renovació de l’avinguda Castelló d’Almassora ha començat amb els treballs previs de senyalització dels accessos al perímetre i les zones de pas. Ravi Obras Transportes y Excavaciones S.L. té sis mesos per a finalitzar l’obra que solucionarà inundacions, condicionarà el trànsit i millorarà l’accessibilitat. La reforma té un pressupost de 619.762 euros i està cofinançada pels fons FEDER de la Unió Europea al 50%.

L’alcaldessa, Merche Galí, ha visitat aquest matí la zona per a conéixer l’abast d’una intervenció que en aquests moments afecta el tram entre els carrers Arbreda i Estatut d’Autonomia i que suposa la desviació del trànsit en el carril d’entrada a Almassora. Merche Galí s’ha disculpat davant el veïnat pel soroll i brutícia que patiran durant els pròxims mesos a conseqüència d’unes obres “reivindicades des de fa anys per a solucionar les inundacions i facilitar l’accessibilitat”.

Una vegada que els operaris integren el sistema de recollida d’aigües pluvials i altres serveis urbans, l’execució continuarà fins a quasi el final de la via. De fet, l’objectiu prioritari de l’actuació implica solucionar els problemes d’inundacions. L’adjudicatària implantarà un depòsit soterrat en l’aparcament que recollirà l’escolament superficial i la filtrarà parcialment al subsol. El consistori atendrà així les sol·licituds recollides en el Dia del Veí i ho farà a través d’un sistema de drenatge sostenible.

D’altra banda, l’obra incorporarà la renovació de la xarxa de residuals i de proveïment i una millora de l’enllumenat públic. A més, la iniciativa ampliarà les zones de trànsit per als vianants en eixamplar la vorera i deixar un únic sentit de circulació amb un carril. En aquest sentit, l’aparcament combinarà estacionament en bateria i en cordó en funció de les característiques de cada tram del carrer. La reestructuració de la circulació farà que els operaris realitzen una nova distribució de la senyalització que s’adapte a les noves condicions.

La intervenció també reordenarà la calçada amb una millora del pas a vianants, carros de bebé i de la compra i cadires de rodes i la incorporació de més zones verdes, així com la implantació d’un carril bici amb un ample de dos metres per a facilitar la connexió en els accessos i eixides d’Almassora. El projecte eliminarà les barreres arquitectòniques i apostarà per l’eficiència en el consum d’aigua. Per això, l’obra inclourà un sistema de reg automatitzat per a controlar l’aigua i reciclarà les lluminàries dels fanals existents per a disminuir l’emissió de carboni.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari