Almassora tindrà una nova comissaria de la Policia Local

El Consell remet el conveni per a cofinançar la conversió de l’edifici abandonat en reguarda

Almassora tindrà una nova comissaria de la Policia Local
16/08/2021 -

La Generalitat Valenciana ha remés a l’Ajuntament d’Almassora l’autorització per a subscriure el conveni entre totes dues institucions per al cofinançament de les obres de la nova comissaria de la Policia Local. Tal com figura en l’acord del Consell, l’administració autonòmica subvencionarà amb 100.000 euros l’actuació durant 2021 i amb altres 200.000 euros, la part de l’obra prevista per a 2022.

Aquest tràmit suposa la ratificació de l’anunci que va realitzar el mes de març passat el director general d’Administració Local, Antoni Such, en la reunió mantinguda amb l’alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro. L’acord suposa la reserva de fons al 50% entre totes dues institucions per a donar ús a l’antic Institut de Qualitat de l’Edificació, construït en 1977 i abandonat des de 2012, i atendre la petició de la Policia Local d’ampliar les seues instal·lacions.

El centre situat al carrer Indústria del polígon Millars es transformarà en una comissaria de 518 metres quadrats construïts sobre una superfície total de 3.632 metres quadrats. Estarà dotada de despatxos, sala de visites, sala polivalent, armer, sala d’atestats, aula d’informàtica, vestíbul, banys i menjador per a la plantilla, entre altres instal·lacions. El disseny del departament d’Urbanisme compta amb el vistiplau de la Policia Local per a atendre les seues necessitats.

El trasllat al polígon Millars permetrà també una major vigilància de l’extraradi de la localitat i l’entorn de l’estació de ferrocarril, al mateix temps que deixarà lliure les oficines situades actualment en la planta baixa de l’edifici consistorial. Altres departaments municipals amb dèficit d’espai per a fer els seus treballs es traslladaran a aquest punt una vegada realitzada la mudança de la Policia.

El seu trasllat a la nova comissaria també suposarà una millora en l’atenció ciutadana, en tant que la central oferirà espais discrets i personalitzats enfront de les consultes que en l’actualitat tenen lloc en la finestreta actual de Pere Cornell. “Almassora ha crescut i continua fent-ho i necessita millorar els seus serveis a la ciutadania amb solucions com aquesta, que permetrà donar ús a un edifici abandonat i incrementar la comoditat d’agents i veïns”, segons la primera edil.

En aquesta línia, ha destacat la col·laboració entre administracions per a desbloquejar l’ús del bloc, “com en el seu moment va ocórrer amb l’enderrocament de l’edifici 167 de l’avinguda José Ortiz o la posada en marxa de l’Institut de Tecnologia Ceràmica en el Centre Tecnològic de Fruita seca, que mai havia funcionat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari