La constructora inicia l’excavació dels fonaments del col·legi Santa Quitèria d’Almassora

Liquida 39.000 euros pels primers treballs en el recinte

La constructora inicia l’excavació dels fonaments del col·legi Santa Quitèria d’Almassora
29/07/2021 -

L’empresa Civicons ha començat l’excavació per a situar els fonaments del col·legi Santa Quitèria. Tal com han indicat els tècnics municipals, la fase de moviment de terres, urbanització i gestió de residus ha superat el primer mes de treballs després de les primeres labors de clos i condicionament de la zona per a evitar accidents i l’accés de personal alié a l’obra.

D’aquesta manera, l’actuació se centra ara a crear el suport de la futura estructura del col·legi per a donar-li solidesa sota terra. Les despeses de la primera certificació d’obra ascendeixen a 39.230,54 euros i inclouen el moviment de terres, urbanització, despeses de seguretat i salut i gestió de residus dels treballs al carrer Drets Humans. Els operaris també han instal·lat les casetes d’obra i han trasplantat els arbres situats en aquest espai per a perimetrar el recinte sense necessitat de tallar el trànsit als carrers adjacents.

La primera edil, Merche Galí, ha apuntat hui que malgrat la dimensió d’aquesta fase d’obra, les molèsties al veïnat són escasses per la llunyania dels habitatges més pròxims a la parcel·la del futur recinte educatiu. A més, l’alcaldessa ha avançat que la construcció portarà aparellat un canvi de la fisonomia de l’entorn amb l’obertura del carrer Les Alqueries i la connexió dels barris Boqueres i Corell.

La seua inauguració, després d’una inversió de 3.882.163,23 euros amb càrrec al pla Edificant, permetrà retirar els barracons instal·lats des de 2010 al costat del camp de futbol José Manuel Pesudo. El centre Santa Quitèria comptarà amb una superfície total de 5.041,70 metres quadrats, amb tres unitats d’Infantil, sis de Primària i un menjador amb capacitat per a 180 comensals repartits en dos torns.

Ambaixador Beltrán

Per part seua, els treballs segueixen també el seu curs en la construcció del col·legi Ambaixador Beltrán. La complexitat és major en aquest cas degut a les dimensions del nou complex educatiu i a la seua ubicació dins d’un barri altament poblat. Per aquest motiu, Galí es va reunir aquesta setmana amb veïnat del carrer Sant Crist, que patiran les molèsties de la construcció.

“És complicat organitzar els treballs dins d’una trama urbana ja tan tancada i hem de reorganitzar el trànsit, les entrades i eixides als habitatges i garatges i per on passaran els alumnes per a arribar a l’escola, entre molts altres aspectes com la reconversió de la plaça Botànic en zona de pati o el tancament en moments puntuals del carrer Caridad per l’enderrocament dels antics habitatges de mestres, per la qual cosa aprofitem aquest estiu per a avançar tot el que es puga i avançar la coordinació dels usos”, segons Galí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari