120 establiments hostalers de Benicàssim s'uneixen a "Moviment Banderes Verdes"

La campanya de sensibilització per al reciclatge de vidre compta amb la participació de 39 municipis de la Comunitat Valenciana

120 establiments hostalers de Benicàssim s'uneixen a "Moviment Banderes Verdes"
10/07/2021 -

L’Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria i Àrea de Medi Ambient, i l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio posen en marxa una nova campanya de sensibilització per al reciclatge de vidre. El municipi s’ha unit a “Moviment Banderes Verdes”, una iniciativa que té com a objectiu guardonar l’esforç d’establiments hostalers de la zona, l’hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners per la transició verda en un context marcat per la recuperació de la pandèmia per la Covid-19.

Aquesta edició comptarà amb la participació de 39 municipis de la Comunitat Valenciana, als quals s’ha unit l’Ajuntament de Benicàssim i 120 establiments hostalers de la localitat. Junts tractaran d’incrementar els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler per a aconseguir la Bandera Verda.

La campanya es desenvolupa a nivell nacional en 121 municipis costaners, de cinc comunitats autònomes diferents (Andalusia, Catalunya, Illes Balears, Múrcia així com la Comunitat Valenciana) i compta amb la participació de 14.000 establiments hostalers.

Banderes Verdes té la singularitat d’involucrar tant als ajuntaments locals com a restaurants, bars, ‘xiringuitos’ i punts de restauració en general. Es tracta d’una campanya que vol sensibilitzar sobre la importància del reciclatge i de la separació i recollida selectiva dels envasos de vidre. El sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d’un sol ús, per la qual cosa és clau per a generar una transició real cap a un model d’economia circular.

Amb la finalitat de facilitar a tots els hostalers participants la separació d’envasos de vidre, Ecovidrio instal·larà nous contenidors i entregarà als hostalers, de manera gratuïta, poals per a facilitar el transport dels residus d’envasos de vidre. Amb un equip humà desplegat per tota la zona, l’entitat recorrerà els establiments hostalers per a informar de la campanya i fomentar la participació. A més, realitzarà un control de diari dels volums d’ompliment per a adaptar les rutes de recollida si és necessari.

En relació amb els ajuntaments, Ecovidrio ha establit un sistema de puntuació específic per a distingir amb la Bandera Verda als més compromesos amb el reciclatge i la sostenibilitat, amb criteris com:

– L’augment del volum de recollida selectiva d’envasos de vidre respecte a l’any anterior.

– El percentatge hostaleria local participant i la seua col·laboració per a aconseguir els objectius.

– El compromís adquirit pels consistoris locals per a fomentar la campanya entre l’hostaleria i donar-li difusió davant la ciutadania i visitants.

D’altra banda, els municipis que aconseguisquen incrementar les seues ràtios de recollida d’envasos de vidre, malgrat no ser els que més hagen augmentat aqueixa xifra, rebran un reconeixement singular per part de Ecovidrio per l’esforç realitzat i per millorar la conscienciació en la seua localitat.

En 2020, els ciutadans de Benicàssim van reciclar fins a 587.108 kg de residus d’envasos de vidre, la qual cosa suposa 32 kg/habitant. Amb més de 161 contenidors, en la localitat ja hi ha un iglú per cada 114 habitants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari