Borriana ja està preparada per a les Falles 2022

La localitat castellonenca ha preparat una gran varietat d’actes per a celebrar unes festes molt esperades

Borriana ja està preparada per a les Falles 2022
28/02/2022 -

A un dia de l’arribada del mes de març, Borriana calfa motors per a celebrar unes Falles molt especials. Les Falles “del retrobament” després de dos anys d’incertesa, tal com va assegurar la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina.

Malgrat les mesures sanitàries existents, els actes fallers tornen a Borriana amb més força que mai. Dijous passat 24 l’Exposició del Ninot va marcar l’inici del calendari faller, d’on va eixir el Ninot Indultat, que va ser el presentat per la falla Barri València, i el Ninot Indultat Infantil, de la falla La Mercè.

També la setmana passada, el dissabte 27 concretament, va tindre lloc el tradicional pregó i crida. Enguany l’encarregat de recitar el pregó per tota la localitat va ser Toni Gil Trilles. En finalitzar, la Reina Fallera infantil Ana Giménez Fuster i la Reina Fallera Sandra Candau López, juntament amb l’alcaldessa Maria Josep Safont Melchor van pronunciar la Crida.

El pròxim acte previst en el calendari faller de Borriana és la Cavalcada del Ninot i la Cavalcada del Ninot Infantil, que tindran lloc el dia 5 i 6 de març respectivament, a les 20.00 i a les 16.30. A partir d’aquest cap de setmana, les celebracions se succeiran cada dia.

El dilluns 7 es farà lliurament de les recompenses i dels premis de truc, parxís, futbolí i també a les comparses de les Cavalcades del Ninot. El dia 8 tindrà lloc la missa d’inici de les festes, i quan aquesta finalitze, les Reines Falleres atorgaran les banderoles acreditatives als premiats en el concurs d’aparadors.

El dimecres 9 i el dijous 10 de març tots els fallers i falleres de Borriana retran homenatge a la Reina Fallera i Reina Fallera infantil, respectivament, en el tradicional homenatge poètic, mentre que el dia 11 se celebrarà el ‘paiporta faller’, aquesta vegada cada falla des del seu emplaçament.

El dissabte 12 de març tindrà lloc una sopa homenatge a la Reina Fallera Sandra Candau. L’endemà, el diumenge 13, les Reines Falleres faran lliurament dels trofeus als guanyadors del Concurs de Pesca Falles 2022 i a la vesprada se celebrarà el ball de la tercera edat.

Actes durant la setmana fallera

Ja en la setmana de Falles, el dilluns 14 de març tindrà lloc la plantà de la falla de l’associació AFDEM, mentre que la resta de falles es plantaran l’endemà, el 15 de març. També el dimarts les Reines Falleres acompanyades de les seues corts i altres representants visitaran els col·legis de Borriana. Finalment, a mitjanit es dispararà una mascletà nocturna.

El dia 16 de març tindrà lloc un concurs de dibuix i el seu respectiu lliurament de premis, i també el lliurament de guardons a les falles. El dia 17, les Reines Falleres visitaran les falles abans d’acudir a la mascletà en la plaça de l’Hereu a les 14.00. Ja a la vesprada, les Reines Falleres tornaran a passar per les falles per a rebre el títol de Falleres d’Honor.

El divendres 18 de març les Reines Falleres visitaran de nou les falles i també gaudiran d’una altra mascletà. A la nit, a les 21.00 es donarà inici a la nit del foc amb quatre traques que s’encendran en quatre enclavaments diferents de Borriana i que arribaran a l’ajuntament, des d’on començarà un castell de focs artificials.

El dia gran de les Falles, el 19 de març, començarà a Borriana amb la tradicional ofrena a la Mare de Deu de la Misericòrdia. Quan aquesta acabe s’iniciarà una gran mascletà en la plaça de l’Hereu. A les 19.00 tindrà lloc la cremà de la falla de l’associació AFDEM, a les 20.00 la de les falles infantils, i finalment a les 22.00 es cremaran les falles grans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari