Borriana celebrarà les Falles 2021 a l'octubre adaptant la programació a la pandèmia

S’ha ratificat que no coincidiran amb les festes de la Misericòrdia de setembre

Borriana celebrarà les Falles 2021 a l'octubre adaptant la programació a la pandèmia

El ‘foc i la flama’ tornaran a Borriana del 8 al 12 d’octubre. Eixa és la data de les Falles de Borriana 2021 que es va acordar anit en una reunió mantinguda entre l’alcaldessa, Maria Josep Safont, la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, la resta de la junta i representants de les diferents comissions falleres del municipi.

Durant la reunió totes les parts van compartir la voluntat de celebrar les festes josefines tant pel significat que suposa per als i les borrianencs com per la necessitat de “reactivar econòmicament tots els sectors que conformen la festa, des del gremi d’artistes fins a la pirotècnia, la indumentària o les bandes de música”, segons l’alcaldessa.

Així, encara que juliol era la data que més es plantejava, la decisió de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de permetre les festes a partir de l’1 de setembre i no abans ha provocat el canvi a octubre. D’aquesta manera, s’espera haver superat de forma àmplia el 70% de la població vacunada (Pedro Sánchez ho ha marcat el 28 d’agost concretament), la qual cosa permetria una major flexibilització de mesures per a llavors.

Malgrat això, les Falles no seran com sempre i s’adaptaran a la situació epidemiològica del moment. En tot moment, els actes estaran supeditats i adaptats a la situació sanitària i la plantà dels 19 monuments s’iniciarà abans del 8 d’octubre. També es planteja ja la possibilitat de descentralitzar la mascletà per barris, com ja es va fer en la Misericòrdia, al març i en la festivitat del 9 d’Octubre de l’any passat.

Cal recordar que la crisi sanitària del coronavirus va obligar a suspendre abruptament les Falles de 2020, quan molts dels monuments fallers estaven ja a punt d’eixir als carrers de Borriana. Tot el calendari de festejos es va anar ajornant i suspenent i les diferents comissions falleres no van haver més remei que de guardar els seus monuments, on a fins i tot romanen a l’espera de la data en la qual siguen devorats pel foc com mana la tradició.

Encara que a València la festa fallera se celebrarà de l’1 al 5 de setembre, a Borriana, ha assegurat Molina, “teníem i tenim molt clar que les falles no podien coincidir amb les populars i arrelades festes patronals de la Misericòrdia“.

Des de la Junta Local Fallera i des de totes les comissions, han reiterat que conscients de la greu situació provocada per la Covid-19, i, per això, “en la celebració fallera, acatarem en tot moment les normes que les autoritats sanitàries indiquen. Hem sigut i continuarem sent conseqüents amb totes les mesures sanitàries decretades per les autoritats competents i posarem sempre per davant la salut de tot el col·lectiu i de totes les persones, com hem fet fins ara”, han precisat.

Per part seua, Safont ha agraït a tot el col·lectiu faller el “gran esforç que estan realitzant”, el seu comportament “exemplar” i els ha assenyalat com a “símbol de la resistència de tot el dolent que està passant amb la pandèmia”. També els ha animat a “continuar treballant amb valentia i il·lusió per a tancar el cicle faller 2020-2021 i renovar l’energia per a l’exercici 2022”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari