Castelló avança "sense marxa arrere" cap a la normalitat

Per al president Ximo Puig els valencians “han estat a l'altura d'aquest moment històric: el pitjor de l'últim segle”

Guardar

hostelería bares restaurantes borriana
hostelería bares restaurantes borriana
La Comunitat Valenciana va finalitzar ahir la setena setmana consecutiva com l'autonomia amb millors dades sanitàries del conjunt d'Espanya, tenint la incidència més baixa de l'Estat. Una situació que s'ha aconseguit després de les restriccions imposades des de la fi de les vacances de Nadal, coincidint amb l'arribada de la tercera ona, i reforçades en el mes de març per a mantenir controlats els contagis durant el pont de Sant Josep i en els dies de Setmana Santa.El passat 12 d'abril s'obria un nou escenari en el camí cap a "una desescalada progressiva prudent" que donava aquest darrer dissabte un pas important amb la decaiguda de l'estat d'alarma.En la mitjanit del dissabte va finalitzar el segon estat d'alarma imposat pel govern central durant aquests mesos de pandèmia i, amb ell, s'han establit noves mesures que estaran en vigor fins al 24 de maig i que compten amb el recolzament del Tribunal Superior de Justícia (TSJCV).

Es redueix el toc de queda i s'alça el tancament perimetral

Una de les mesures més importants és la fi del tancament perimetral autonòmic, permetent-se la lliure mobilitat entre territoris no confinats per als valencians i valencianes.D'altra banda, s'estableix un nou toc de queda, reduint-se en dues hores. Des d'ahir és obligat romandre a casa entre la mitjanit i les 6 del matí.L'horari de tancament de bars i restaurants també s'amplia, permetent-se la seua obertura fins a les 23.30 hores per a permetre, tant a clients com a treballadors, tornar als seus domicilis abans de la mitjanit. L'aforament interior s'estableix en un 50% però no es permet l'ús de barra.Pel que respecta a les reunions socials, en espais d'ús públic, tan tancats com a l'aire lliure, no es podran formar grups de més de 10 persones, llevat que es tracte de persones convivents. En domicilis i espais d'ús privat, tant a l'interior com en l'exterior, no es podran formar grups de més de 10 persones, llevat que es tracte de persones convivents i no més de dos nuclis de convivència.Els establiments i locals comercials i d'activitats de serveis professionals, amb independència de la seua superfície útil d'exposició i venda, hauran de limitar al 75% el seu aforament total. En el cas d'establiments o locals distribuïts en diverses plantes, la presència de clientela en cadascuna d'elles haurà de guardar aquesta mateixa proporció. L'aforament màxim permés estarà visible en l'entrada.La permanència en llocs de culte, per a reunions, celebracions i trobades religioses, incloses les cerimònies nupcials o altres celebracions religioses específiques, no podrà superar el 75% del seu aforament, sempre que la distància interpersonal respecte un mínim d'1,5 metres.Les seus festeres tradicionals podran recuperar la seua activitat habitual en les franges horàries de 10.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 22.00 hores i amb una limitació d’aforament del 75%. Per contra, no es podrà consumir menjar ni beguda en aquestes.

Obertura progressiva gràcies a la vacunació

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar el dissabte l'entrada en una nova etapa en la superació de la pandèmia, una "nova dinàmica" que suposa un temps d'"obertura progressiva que gràcies a la vacunació no tindrà marxa arrere".Per a Puig els valencians "han estat a l'altura d'aquest moment històric: el pitjor de l'últim segle". Per això, va indicar, "podem sentir orgull", de ser una referència europea o de saber protegir la vida. "Amb aquesta actitud de fortalesa i unió estem eixint del túnel", va assegurar el president de la Generalitat, "i ara entrem en una nova dinàmica".En el seu discurs, en el qual va anunciar les noves mesures, el cap del Consell va recordar a tots els valencians que han perdut la vida a conseqüència de la pandèmia, al·ludint especialment a les persones majors: "Éreu els més importants i ací ningú va discutir mai qué valia més, una cervesa o una vida".El president de la Generalitat va subratllar el bon ritme que segueix la vacunació en la Comunitat Valenciana, amb l'administració de 270.000 vacunes durant la setmana passada, gràcies al qual "ja quasi arribem a la xifra de dos milions de dosis inoculades".A més, ha explicat que tots els majors de 75 anys tenen la pauta completa, que la campanya continua avançant amb les persones d'entre 60 i 75 anys i que a la fi de mes tots els majors de 60 anys estaran vacunats, almenys, amb una dosi. També que la previsió és vacunar durant el mes de juny als majors de 50 anys.

Arxivat a:

Destacats