Castelló comença la seua desescalada "lenta i prudent" amb obertura de terrasses i més permisos per a reunions socials

A més, tal i com ha anunciat Ximo Puig, Castelló i Vila-real alçaran el seu confinament perimetral de caps de setmana a partir de l’1 de març

Castelló comença la seua desescalada "lenta i prudent" amb obertura de terrasses i més permisos per a reunions socials

El compte arrere per a la desescalada comença a prendre forma a Castelló, després de diverses setmanes de disminució dels casos i la reducció pràcticament a la meitat de la incidència en la seua xarxa sanitària. Arrere quedaran les voreres, places, carrers i espais públics buits, ja que les terrasses hostaleres de restaurants, bars i cafeteries tornaran al seu lloc rere mes i mig amb les persianes baixades, amb les cadires i les taules en munts i amb l’adaptació del sector hostaler al delivery a partir de l’1 de març, com s’havia avançat. Així ho han anunciat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, que han insistit que aquesta desescalada ha de ser “lenta i prudent”.

Després d’aquesta reunió, la Comunitat Valenciana encara l‘últim cap de setmana amb les restriccions més dures del territori espanyol, perquè amb el decret de presidència que entrara en vigor dilluns que ve 1 de març, s’eliminarà el confinament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana i els festius, les terrasses podran tornar a ocupar el seu lloc fins a les 18 hores amb un màxim de quatre persones per taula al 75% del seu aforament, així com sé tornen a permetre les reunions de no convivents en espais a l’aire lliure fins a les quatre persones. De la mateixa manera, l’aforament dels comerços s’amplia al 50% i el seu horari s’avança fins a les 20 h per al seu tancament. Respecte a la pràctica d’esports a l’aire lliure, només es podran reobrir els centres en obert així com que es podrà reunir quatre persones per monitor, i en aquest cas no és obligatori l’ús de mascareta.

Noves mesures en els centres esportius

De la mateixa manera, encara que els gimnasos i centres esportius en espais tancats hauran d’esperar una mica més fins a la seua obertura, de moment, es permet l’obertura de centres esportius a l’aire lliure. Però, d’altra banda, la Comunitat Valenciana queda perimetrada autonòmicament, per la qual cosa queda totalment prohibit tant eixir com entrar del territori valencià excepte causes justificades de cura de persones majors, dependents o criança així com per motius laborals o d’estudi. En relació amb els pròxims dies festius de Falles, Magdalena o Setmana Santa i Pasqua, el Consell recomana als ajuntaments que aquests dies festius, en els quals no es realitzaren celebracions, es consideren com a lectius.

Amb la compareixença del president Puig, que començava amb “un agraïment a tota la ciutadania valenciana perquè hem millorat moltíssim amb una responsabilitat impecable”, la desescalada comença a agafar forma, i per això, algunes de les mesures són, en paraules del president, “prudents”, “a poc a poc”, i “sense pressa”. El president Puig ha incidit que “en un mes la taxa incidència en la Comunitat Valenciana ha abaixat un 88% de 1500 a 176”, però, insistint, Puig ha remarcat una idea fonamental, “estem millor, però encara no estem bé, tenim en les UCI 320 persones amb COVID-19”. El president ha avançat la data que la Comunitat començarà la vacunació massiva i els seus espais on es duran a terme.

Resum de les noves mesures de desescalada a Castelló

Hostaleria: obertura de terrasses en la Comunitat Valenciana amb un 75% d’aforament i taules de màxim 4 comensals

Fi del perimetratge en les 16 grans ciutats valencianes amb més de 50.000 habitants

Comerços: l’horari comercial per als establiments s’amplia fins a les 20 hores.

Reobertura de parcs i jardins en tots els municipis.

En l’àmbit esportiu: reobertura de centres esportius i gimnasos a l’aire lliure.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari