L'equip de govern de José Martí porta al ple una moció en defensa de la citricultura castellonenca enfront del cotonet

És un text en el qual s’interpel·la a la Generalitat, el Govern d’Espanya i la Unió Europea, a la qual se sol·licita que intensifique els controls fitosanitaris a productes procedents de tercers països

L'equip de govern de José Martí porta al ple una moció en defensa de la citricultura castellonenca enfront del cotonet
17/07/2021 -

L’equip de govern del president José Martí, compost per PSPV-PSOE i Compromís, ha presentat una moció que se sotmetrà a debat i votació dimarts que ve en el ple de la institució, en la qual s’insta la Unió Europea, el Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana a actuar contra la plaga del cotonet.

En el text se sol·licita que la Unió Europea incremente els controls procedents de tercers països, aplicant les mateixes exigències que als productes dels països de la Unió.

L’objectiu és salvar al sector agrícola de la província de Castelló, raó per la qual es considera necessari que el Govern d’Espanya i el Consell intensifiquen les accions que ja realitzen per a l’eliminació d’aquest greu problema.

A més, es demana que la Generalitat Valenciana incremente la inversió per a la lluita biològica i biotècnica referent al control de plagues.

Finalment, es fa una crida al conjunt de les administracions públiques perquè reforcen les ajudes a la citricultura valenciana.

És una moció de l’equip de govern amb la qual es vol posar de manifest el suport total de la Diputació de Castelló cap a un sector bàsic de la nostra economia.

“Bàsic i essencial”, en paraules del president Martí, “com ha quedat clar amb la pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari