Les noves mesures sanitàries tindran una duració de 21 dies a la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana ha afegit algunes modificacions a les mesures ja anunciades

Guardar

Playa-Els-Terrers-benicassim
Playa-Els-Terrers-benicassim
La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat que demà entraran en vigor les noves mesures sanitàries que va anunciar divendres passat el ministre de Sanitat, Salvador Illa. En el cas de la Comunitat Valenciana, aquestes mesures tindran una duració de 21 dies. "La situació de cada comunitat autònoma és diferent, i la Comunitat Valenciana continua tenint una incidència per sota de la mitjana espanyola. Així i tot, aquestes mesures serveixen per a homogeneïtzar i arribar a setembre amb millors nivells de control de virus".Les mesures que s'aplicaran en tot el territori valencià a partir de demà són:- El tancament de l'oci nocturn: locals de copes, sales de ball, discoteques o karaokes.- El tancament de bars i restaurants a les 1.00 hores, amb la impossibilitat d'atendre nous clients a partir de les 00.00 hores. Així mateix, s'haurà de mantenir la distància d'1,5 metres entre taules i no es permetran grup de més de 10 persones per taula.- Es prohibeix el botelló i fumar a la via pública, terrasses, platges o qualsevol altre espai a l'aire lliure sempre que no es puga mantenir una distància interpersonal de 2 metres.- Els esdeveniments i activitats multitudinàries de més de 400 persones, hauran de sol·licitar una autorització a la Direcció General de Salut Pública.- A les residències sociosanitàries s'haurà de realitzar PCR, amb una antelació de 72 hores, a reingressos, nous ingressos i personal treballador que s'incorpore. A més, es limiten les eixides, i les visites seran d'una persona per resident i màxim 1 hora al dia, llevat que la persona es trobe en el procés final de la seua vida.- Es realitzaran PCR a població de risc o més exposada al virus quan es detecten brots epidemiològics.Finalment, Sanitat recomana que les reunions socials no siguen de més de 10 persones, i sempre dins del grup de convivència estable.Per descomptat, per a la ciutat de València continuarà vigent, durant 14 dies, les mesures que ja es van aprovar la setmana passada, encara que han patit alguna variació com la limitació de les reunions socials que passa de 15 a 10 persones, així com la suspensió d'eixides i visites en residències sociosanitàries de la ciutat.

Actualització de les dades

Durant el cap de setmana, Sanitat ha registrat 715 nous casos, que eleven a 17.506 el nombre total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies, 38 a Castelló, 178 a Alacant i 493 a València. Es tracta del major nombre de positius des de l'estat d'alarma.Les altes que s'han registrat han sigut 522, en total 21.162. Per províncies, 25 a Castelló, 148 a Alacant i 349 a València.No s'ha registrat cap defunció, i romanen ingressades 275 persones. 6 a Castelló (0 en UCI), 74 a Alacant (9 en UCI) i 195 a València (23 en UCI).25 centres es troben amb algun cas positiu: 19 residències de majors – 8 a Alacant i 11 a València –, 2 centres de menors de la província de València i 4 centres de diversitat funcional – 1 a Castelló i Alacant i 2 a València –. Sota vigilància mèdica, es troben 3 centres.

Nous brots

S'ha detectat 28 nous brots, encara que "més xicotets i controlables". 18 són d'origen social – de 3-4 persones –, 5 laboral, 3 d'oci local i 2 vacacional.Barceló ha tornat a posar l'accent en la incidència que el virus està tenint entre la població més jove. De fet, el 46% dels nous casos es detecta entre la població de 15 a 34 anys, el 33% entre les persones de 35-64 anys i l'11% en persones majors de 65 anys.La consellera de Sanitat ha fet una crida a la conscienciació i, sobretot, ha rebutjat les manifestacions i els missatges negacionistes que ha titllat d'"absoluta irresponsabilitat i insolidaritat amb la ciutadania que sí que compleix amb les mesures sanitàries". "Les mascaretes i la higiene són eines fonamentals per a contenir al virus", ha conclòs.
Destacats