Peníscola es prepara per a una Setmana Santa carregada d'actes religiosos i turisme familiar

A més de la programació litúrgica, que inclou actes tan emotius com l’Encontre, els seus visitants comptaran amb turisme temàtic

Guardar

Castillo Peñíscola
Castillo Peñíscola
Els hotels i hostaleria de Peníscola esperen, amb ganes, l'arribada de la Setmana Santa i Pasqua, que serveixen com a important "termòmetre" per a la temporada turística estival. Aquest mes d'abril, la tradicional programació litúrgica tornarà als carrers dos anys després de l'inici de la pandèmia, però el farà acompanyada d'activitats turístiques que busquen atraure a famílies, principalment.Així ho explica la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Peníscola, Raquel París, que assenyala que "el sector turístic té bones expectatives, amb reserves fetes amb més antelació que de costum per a aquesta temporada i per a estiu que situa les xifres fins i tot millors que les de 2019, abans de la COVID-19". "Com tots els destins, la pandèmia ha afectat el turisme de Peníscola, però el nostre model, que atrau especialment a famílies i visitants nacionals, ens ha ajudat a mantindre'ns i a eixir a flotació amb estabilitat", afig.París destaca que Peníscola avança en la desestacionalització de la seua oferta, i en això ha influït molt haver guanyat la campanya 'Junts brillem més' de Ferrero Rocher aquest passat Nadal, que va brindar al centre històric d'una especial il·luminació nadalenca. "Hem tingut una gran afluència i hem demostrat que Peníscola és molt més que sol i platja. Per això, anirem introduint més il·luminació per a la resta de l'any que ens ajude en aquesta desestacionalització", subratlla l'edil. Presentació del Pla de Sostenibilitat Turística de Peníscola presentat en Fitur per les autoritats locals

Activitats familiars

Durant aquestes vacances, els visitants de la ciutat de la mar comptaran amb visites temàtiques, com 'Peníscola de cinema', per a conéixer el seu singular patrimoni natural i arquitectònic des de principis del segle XXI fins a la més recent actualitat, tant amb visites guiades com a nivell individual a través de la senyalística. A aquestes se sumen les històriques en l'entorn monumental, al costat de la visita guiada nocturna i al Parc Natural de la Serra d'Irta, com a novetat de la temporada.Així mateix, per al públic infantil, Turisme ha organitzat animació infantil en el Passeig Marítim amb tallers de tota mena, així com la Ruta Pirata per la Peníscola més marinera, que permet conéixer espais com el Portal de Sant Pere, el Bufador, el Museu de la Mar, la Casa de les Petxines, El Naixement d'Aigua, el Passeig de Ronda, la Font de la Petxina, la Porteta, Les Fontetes o la Font de Sant Pere.

Setmana Santa 2022

Quant a la programació de la Setmana Santa de Peníscola 2022, les processons i actes litúrgics tornen als carrers i parròquies després de dos anys sense poder celebrar-se per la pandèmia de la COVID-19.
  • Dissabte 9 abril: a les 20.00h, Missa vespertina. Lloc: Parròquia Santa María
  • Diumenge10 d'abril - Diumenge de Rams. A les 09.00h, Missa Santa; a les 10.45h. Benedicció de Ramos en el Santuari de la Verge d'Ermitana i Processó fins a la parròquia; a les 11.00h, en arribar, en la Parròquia, Missa de Diumenge de Rams. A les 17.00h. Viacrucis.
  • Dimarts 12 d'abril: a les 20.00h, celebració comunitària de la Penitència.
  • Dijous 14 d'abril - Dijous Sant: a les 18.00h, celebració del Sant Sopar i Processó al Monument. A les 22.00h, processó Dijous Sant. En finalitzar, Santa Hora.
  • Divendres 15 d'abril - Divendres Sant: a les 08.30h, Viacrucis; a les 11.30h, Viacrucis Infantil en la Parròquia i Jardins del Castell; a les 17.00h, celebració de la Passió i Mort del senyor en la Parròquia Santa María. A les 22.00h, Processó de l'Enterrament.
  • Dissabte 16 d'abril - Dissabte Sant: A les 20.00h, Vigília Pasqual de la Resurrecció del Senyor. A les 22.00h, Processó Dissabte Sant
  • 17 d'abril - Diumenge de Pasqua: A les 08.30h, Missa i Processó de la Trobada; a les 11.00h, Missa Solemne de Pasqua.
  • Dissabte 23 d'abril: a les 19.00, VIII Concentració de Bombos i Tabals Peníscola 2022.
  • Diumenge 24 d'abril - Romeria de Sant Antoni. A les 09.00h, Missa en la Parròquia; a les 09.30 hores, Processó i Romeria a l'Ermita de Sant Antoni amb inici en la Plaça de Bous. A les 11.30h, Missa en l'Ermita de Sant Antoni.
Destacats