Estes són les destinacions on viatjar des de l'aeroport de Castelló este estiu

La terminal castellonenca busca batre rècord de passatgers durant la temporada estival i oferix deu rutes a ciutats nacionals i internacionals

Guardar

Un avió en la pista de l'aeroport de Castelló
Un avió en la pista de l'aeroport de Castelló

L'aeroport de Castelló encara els pròxims mesos d'estiu amb altes expectatives de passatgers després de tancar el primer trimestre de l'any amb 37.655 viatgers, la millor arrencada d'any de la història d'aquesta infraestructura aeroportuària. En esta línia, la terminal castellonenca busca batre un nou rècord durant la temporada alta en la qual, per norma general, existix un major tràfic de passatgers i aeronaus en els aeroports coincidint amb les vacances d'estiu.

Per a esta temporada, la ciutat i província de Castelló està connectada via aèria amb deu destinacions, de les quals huit són europees i dos d'elles es troben en territori nacional. Ryanair és l'aerolínia que més operacions té en este aeròdrom, ja que compta amb vols setmanals a Berlín (Alemanya), a la capital belga, Brussel·les; Düsseldorf Weeze (Alemanya), Milà i la ciutat portuguesa de Porto.

Per la seua banda, Wizz Air opera un total de dues connexions: una a la capital d'Itàlia, Roma; i la segona d'elles a Bucarest - Otopeni. Precisament, esta ruta a Romania compta des del passat mes de maig amb una nova freqüència setmanal els diumenges, que se suma a les altres tres que ja operen els dimarts, dijous i dissabtes. En el cas de les destinacions nacionals, Bilbao està operada per l'aerolínia Volotea, que preveu activar a partir del pròxim mes de desembre una nova ruta amb Oviedo a Astúries. Mentre que Iberia és l'aerolínia encarregada de donar servei a la ruta entre Castelló i Madrid.

A la búsqueda de noves destinacions a partir de 2025

Bilbao, Porto i Astúries són i seran, en el cas de la capital asturiana, les noves destinacions que s'han sumat a la llista de connexions aèries que té l'aeròdrom castellonenc. Una ampliació progressiva de les rutes que la societat pública Aeroport de Castelló (Aerocas) vol seguir duent a terme, per la qual cosa ha acordat licitar una campanya de consolidació en els mercdos europeus per a aconseguir establir noves connexions aèries amb Polònia i Budapest, a Hongria.

Així ho va anunciar la consellera de Medi ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, qui va manifestar que esta nova licitació "respon als objectius del Govern de la Generalitat de reforçar la connectivitat aèria de Castelló i d'impulsar l'activitat comercial de l'aeroport".

Un grupo de pasajeros baja de un avión en el aeropuerto de Castellón
Un grup de passatgers baixa d'un avió en l'aeroport de Castelló

En este sentit, la campanya que va a eixir a concurs està estructurada en dos lots i està focalitzada en el fiançament entre l'aeròdrom castellonenc i els mercats de Budapest i Polònia. Es tracta de dues destinacions de centre Europa que han tingut en els últims anys connexions aèria amb Castelló i que ara tant Aerocas com la Conselleria busquen recuperar perquè tornen a estar operatives de cara al pròxim any 2025.

Ampliació del servei d'autobús a l'estiu

L'aeroport de Castelló disposa d'un servei discrecional d'autobús, amb horari adaptat al dels vols, que connecta l'aeroport amb l'estació d'autobusos de la ciutat de Castelló. Este servei, gestionat per la companyia Actuacions Mediterrani, cobrix tots els vols nacionals i internacionals (tant els d'anada com els de tornada) de les deu rutes que opera en l'actualitat la base castellonenca.

Amb l'arribada de l'estiu i el previsible augment dels viatgers, l'empresa ampliarà la cobertura i al juliol i agost este autobús també cobrirà el trajecte fins a l'estació d'autobusos de València. Així, els viatgers d'estos vols podran accedir a l'aeroport des de la capital del Túria i el mateix en sentit invers.

Autobús del servicio discrecional en el aeropuerto de Castellón
Autobús del servei discrecional en l'aeroport de Castelló

D'esta forma, el servei d'autobús discrecional enllaçarà amb Castelló per als vols de totes les rutes regulars i perllongarà el trajecte fins a València per als vols de les huit connexions internacionals.

En tots els casos, la venda dels bitllets és online a través de la web de la companyia d'autobusos, on també es poden consultar els horaris. A més d'este servei discrecional, l'aeroport de Castelló disposa d'un autobús llançadora que uneix amb l'estació de tren de Torreblanca i permet connectar amb els serveis de Renfe, facilitant l'accés a les poblacions situades en l'eix Vinaròs-Castelló-València.

 

Destacats