Castelló proposa més de 80 activitats d'oci i cultura per a tots els racons este estiu

Així mateix, també hi haurà 250 activitats al llarg de tot l'estiu en les platges castellonenques

Guardar

Presentació del programa d'activitats de l'estiu 2024 de Castelló
Presentació del programa d'activitats de l'estiu 2024 de Castelló

Tots els barris i el centre de la ciutat de Castelló esperen viure un estiu amb multitud d'activitat per a tots els públics. Almenys eixe és l'objectiu de l'Ajuntament de Castelló, que este matí ha presentat la programació de propostes per a este estiu, que sumades a les quals es realitzaran a la platja, ascendixen a més de 350 actes. Així ho han presentat el regidor de Barris, Paco Cabañero; la regidora de Cultura, María España; i la regidora de Turisme, Arantxa Miralles, els qui han coincidit en el seu compromís per dinamitzar tots els barris i districtes tant ara com durant tot l'any.

Música i teatre en tots els barris

"Amb l'arribada de l'estiu, els barris de Castelló es visten de festa per a acollir amb els braços oberts als ciutadans d'altres racons de la ciutat", ha explicat l'edil. En este sentit, Cabañero ha indicat que "des de la regidoria de Barris i continuant en la línia de Nadal i Pasqua, volem continuar apostant per posar en valor els barris de Castelló. En esta ocasió, posem en marxa una programació per a portar la cultura a tots els districtes de la ciutat".

Una part important d'esta programació seran els balls regionals, que se celebraran en diferents dates repartits pels diferents districtes. El 27 de juliol a les 20.30 hores en Penyeta Roja, de la mà del Grup Forcat. El 29 de juliol a la mateixa hora en Benadresa, actuarà el Grup Ramell. I el 9 d'agost, també a les 20.30 hores, el Grup Nova Escola es presentarà en Meridià.

Continuant, el 23 d'agost a les 20.30 hores, el Grup Atzavara actuarà en el grup Sant Bernardo. El 21 de setembre a les 19.00 hores, l'Escola de Dansa intervindrà en el grup Venda Nova. El 29 de setembre a les 12.30 hores, el Grup Castelló actuarà en el grup Santa Teresa. Més endavant, el 5 d'octubre a les 20.00 hores, l'Escola de Dansa intervindrà en el grup Rafalafena, i finalment, el 7 d'octubre a les 20.00 hores, el Grup Millars actuarà en el grup Rosario.

Una altra de les grans activitats que es duran a terme seran diferents representacions teatrals. El 18 de juliol a les 20.30 hores en el grup Reis es representarà l'obra 'Los Matariles', interpretada per Tarongers Teatre. I el 12 d'agost a les 20.30 hores, en el grup Sant Agustí i Sant Marcos, es presentarà l'obra 'Belada dels tres innocents', interpretada per Amics del Teatre.

A totes estes activitats cal sumar les nombroses 'festes de carrer' i festes i tradicions que tindran lloc en els mesos de juliol i agost en cadascun dels districtes de Castelló.

Cultura en cada racó de la ciutat

Per part seua, la regidora de Cultura ha indicat que "la cultura a Castelló no tanca a l'estiu i, tant els que es queden a la ciutat per motius laborals com els turistes que ens visiten, podran gaudir este any d'una programació de primer nivell". Des de la regidoria de Cultura s'ha dissenyat una planificació que fusiona exposicions artístiques i cicles musicals que pretén portar la cultura de primer nivell a tots els barris de Castelló durant els mesos de juliol i agost.

Una de les grans apostes per a este estiu és l'exposició Beques Hàbitat Artístic, que estarà disponible en el Menador fins al 31 d'agost. "Les obres d'artistes com Lídia Oliver, Laura Franch, Tamara Esparcia, Carlos Sebastiá o Mar Navarro conformen una excel·lent exposició d'art contemporani que esperem que siga un gran atractiu cultural molt visitat durant aquests mesos", ha indicat Espanya.

Continuant amb les exposicions artístiques, l'edil de Cultura ha indicat que "gràcies al nostre conveni de col·laboració amb CaixaForum comptarem amb la mostra 'De Polo a Polo' de National Geographic en la plaça Sète del Grau. Serà inaugurada el 29 de juliol i consistix en 52 espectaculars imatges de l'arxiu National Geographic preses pels fotògrafs naturalistes més prestigiosos que ens presenten les zones amb major biodiversitat del planeta.

D'altra banda, la música de banda serà una altra de les grans protagonistes culturals de l'estiu. Ha acabat la primera part del cicle Concerts al Templet i ara pren el relleu el Moll de Costa. En este cicle participen la Unió Musical del Grau, dos vegades la Banda Municipal de Castelló, i la Unió Musical San José de Calasancio. Els concerts seran els dies 12, 19 i 26 de juliol a les 20.00 hores.

Esta oferta musical es completa amb 'Dilluns al ras', un altre clàssic de la programació estiuenca que coordina la Fundació Guitarrista Manuel Babiloni. Este esdeveniment va nàixer per a honrar la memòria del guitarrista castellonenc, i ha comptat sempre amb una gran afluència de públic. Les pròximes cites seran els dies 15 i 22 de juliol amb el Quartet Català i un trio de violoncello, flauta i piano.

"Una altra de les propostes musicals que està tenint un èxit del qual ens sentim molt orgullosos és 'Arrels, Acústics al MetCas'", ha explicat l'edil. Este cicle té lloc tots els divendres de juny i juliol en format acústic a càrrec d'autors locals. Les pròximes cites seran amb Marie Bernete, Rosio Cano i Laia Pizà, els dies 12, 19 i 26 de juliol en el Museu Etnològic.

Espanya també ha indicat que "no em vull oblidar de les visites guiades del MUCC, que són un èxit, i que redoblen els seus esforços per a mostrar als turistes El Fadrí, la Muralla Medieval, Vinamargo o el castell Vell". A més, ha recordat que un altre dels atractius serà "els tradicionals tocs manuals de campana que podrem sentir de nou este mateix dissabte dia 13 per a la festa de Sant Cristòfor".

L'edil ha recordat que "estem en procés de tindre llista la nova seu del MUCC. Però mentre obri al públic permanentment, el 18 de juliol obrirà de manera puntual les seues portes el Segon Molí per a l'activitat 'Una ciutat, molts relats'. Una proposta que busca compartir i recollir informació sobre la història més recent de la ciutat".

Visites guiades de Turisme

La regidora de Turisme ha explicat que "des del Patronat de Turisme es duran a terme visites guiades gratuïtes per la ciutat durant juliol i agost perquè els turistes puguen conéixer la història i cultura de Castelló també en els mesos d'estiu". Miralles ha assenyalat que, d'esta manera, "responem a una demanda dels nostres comerciants i hostalers, que ens han sol·licitat que mantinguem les activitats turístiques durant estos mesos més enllà de les platges".

D'esta manera, es realitzarà la Ruta de la Ceràmica els dies 27 de juliol i 17 d'agost a les 10.30 hores, partint des del Fanal. "Som la primera ciutat espanyola que es va incorporar en l'itinerari europeu de la ceràmica i, per això, volem posar en valor aquest recorregut en el qual s'ensenyen els principals edificis i monuments ceràmics de la capital de la Plana", ha indicat Miralles.

També tindran lloc les visites 'Essència de Castelló' per a mostrar als visitants els llocs més significatius del centre de la nostra ciutat com el Teatre Principal, el Casino Antic, la Cocatedral de Santa Maria o el Fadrí, entre altres. Estes visites seran el 13 de juliol i 10 i 31 d'agost a les 10.30 partint des de la Tourist Info de la plaça d'Herba.

El Grau també tindrà un itinerari especial a través de la visita 'Aires Mariners', un recorregut pels llocs més emblemàtics del districte marítim a través del qual es pretén posar en valor l'activitat pesquera i la tradició marinera de Castelló. Esta visita s'oferirà el 20 de juliol i el 3 i 24 d'agost a les 10.30 hores eixint de la Tinença Alcaldia del Grau. Per a participar, és necessari inscriure's a través de la pàgina web del Patronat de Turisme (www.castellonturismo.com).

Més de 320 activitats en tot l'estiu

A estes activitats cal sumar les més de 250 que es van presentar fa 15 dies i que conformaven la programació de platges d'enguany. D'esta manera, els castellonencs i turistes podran gaudir de més de 320 activitats en tot l'estiu en una extensa programació que fusiona oci, cultura i diversió tant a les platges de Castelló com en tots i cadascun dels seus barris i que suposaran un gran revulsiu econòmic per a la ciutat durant l'època estival.

Destacats