La Comunitat Valenciana fa un pas arrere: torna el toc de queda, encara que selectiu

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ho avala en considerar “equilibrades” les noves restriccions

La Comunitat Valenciana fa un pas arrere: torna el toc de queda, encara que selectiu

La situació de la pandèmia en la Comunitat Valenciana ha empitjorat”. Sense preàmbuls, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, anunciava dijous passat un nou paquet de restriccions que feien un pas arrere en la desescalada tan esperada pels valencians i les valencianes a partir d’aquest dissabte i fins al 25 de juliol, si no hi ha canvis. Noves mesures per a tot el territori a les quals se sumen el toc de queda en alguns municipis i la limitació de les reunions socials, tal com acaba d’avalar el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

En concret, el TSJCV, a través de les seues xarxes socials, ha avançat que “La Sala contenciosa administrativa creu que les mesures són “equilibrades” i compleixen el judici de “proporcionalitat” en 32 localitats. “La resolució destaca el creixement exponencial de contagis, l’augment d’hospitalitzacions i l’expansió de la variant Delta del SARS-CoV-2”, ha assenyalat el tribunal.

Puig va destacar que el Consell anava a aprofitar al màxim la seua capacitat de maniobra, per la qual cosa, davant la impossibilitat legal d’imposar aquestes mesures, la limitació de la mobilitat nocturna i de les trobades socials han requerit el vistiplau de la Fiscalia Superior de Justícia, que aquest dilluns al matí avalava la petició; i de la sala del Contenciós del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que també ha donat llum verda a les restriccions fa a penes uns minuts.

D’aquesta manera, queda concretar per part de la Generalitat quan comença el toc de queda en desenes de municipis i quins 32 municipis són, així com quan comença la limitació de reunions socials. Mesures que s’uneixen a les vigents des d’aquest dissabte: reducció d’aforaments en grans esdeveniments, reducció de persones per taula en interiors d’hostaleria, tancament de l’oci nocturn i limitació de l’horari de bars i restaurants fins a les 00.30 hores.

Sobre aquest tema, tant el president de la Generalitat com la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, van demanar màxima responsabilitat en el compliment de les mesures de seguretat contra el coronavirus, especialment als i les joves, que han multiplicat la seua incidència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari