Onze municipis de Castelló incorporen noves mesures anticovid

A més de Benicàssim, Torreblanca, Alcalà, Onda, Borriol, Borriana, Orpesa de la Mar, Peníscola, Vinaròs, Vila-real i Almenara passen a tindre noves restriccions

Guardar

ximo puig plan GEN
ximo puig plan GEN
Fa dues setmanes que va empitjorar la incidència de la pandèmia en la Comunitat Valenciana i es van incorporar noves mesures que van afectar un total de 32 localitats valencianes, a Castelló, únicament a Benicàssim.Ara s'incorporen un total d'11 municipis, entre els quals s'inclou també Benicàssim, com són Torreblanca, Alcalà, Onda, Borriol, Borriana, Orpesa de la Mar, Peníscola, Vinaròs, Vila-real i Almenara. Aquestes localitats castellonenques, a causa de la seua alta incidència, tindran restricció de mobilitat nocturna, d'1 a 6 de la matinada.Així ho ha explicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest matí, en comptabilitzar el total dels casos positius que hi ha en la Comunitat Valenciana, i ha anunciat que seran un total de 77 els municipis que s'incorporen a les noves restriccions. A més, també ha informat que es demanarà al Tribunal Superior de Justícia la restricció de mantenir un màxim de 10 persones tant dins dels habitatges com en tots els espais, inclòs a l'aire lliure.També se sol·licitarà implantar aquestes mesures fins al 16 d'agost: "Volem tindre 3 setmanes per a comprovar si baixa la corba", ha expressat Puig. A més, aquestes mesures entraran en vigor diumenge que ve a mitjanit, en cas de ser avalades pel TSJ. 

LES RESTRICCIONS

Cal recordar que aquesta restricció selectiva afecta a aquells municipis que superen una incidència acumulada de 250 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, i tinguen un mínim de 5.000 persones censades.Segons les últimes dades, més de 250 municipis es troben en risc extrem per propagació de la Covid-19. Això suposaria que el 46% de les localitats de la Comunitat Valenciana entrarien dins dels paràmetres del toc de queda selectiu, ja que aquests superen els 250 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies.Així, donada la situació actual, les altres restriccions continuaran tal com es va anunciar la setmana passada. Hostaleria i oci nocturn es veuran obligats a tancar a les 00.30 hores i a partir de les 20.00 hores de la vesprada no es podrà comprar alcohol, una mesura que té com a objectiu reduir els botellons.

DADES COVID

Ahir es van notificar 3.015 casos nous de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens des de l'última actualització, que situen la xifra total de positius en 439.821 persones. Per províncies, 392 a Castelló (45.394 en total); 789 a Alacant (157.839 en total); i 1.834 a València (236.586 en total). En total de casos no assignats es manté en 2.Des de l'última actualització s'han registrat 1.830 altes a pacients amb coronavirus. D'aquesta manera, el nombre de persones que han superat la malaltia des que va començar la pandèmia en la Comunitat Valenciana ascendeix a 417.571 persones. Per províncies, les altes es distribueixen així: 43.305 a Castelló, 152.303 a Alacant i 221.904 a València. El total d'altes no assignades es manté en 59.Els hospitals valencians tenen, actualment, 525 persones ingressades: 57 a la província de Castelló, 4 en UCI; 81 a la província d'Alacant, 11 d'elles en l'UCI; i 387 a la província de València, 57 d'elles en UCI.D'altra banda, s'han registrat dues defuncions en els últims set dies, per la qual cosa el total de decessos des de l'inici de la pandèmia se situa en 7.473: 809 a la província de Castelló, 2.850 en la d'Alacant i 3.814 en la de València.D'acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 26.239 casos actius, la qual cosa suposa un 5,81% del total de positius.

PUIG DEMANA PRUDÈNCIA I TREBALL EN COMÚ

Davant aquestes dades, el president de la Generalitat ha demanat prudència i la responsabilitat individual i assegurar una major protecció possible. "Hem de ser molt prudents fins i tot quan ja hem rebut la vacunació, encara que siguem asimptomàtics", ha reivindicat.
Destacats