L’enderrocament de l’antic Ambaixador Beltrán tanca 60 anys d’activitat a Almassora

Añil derrueix el vell edifici per a construir la zona esportiva del centre nou

L’enderrocament de l’antic Ambaixador Beltrán tanca 60 anys d’activitat a Almassora
10/08/2022 -

L’antic edifici del col·legi Ambaixador Beltrán, de 1961, ha passat ja a enderrocs després que les màquines de l’empresa Añil Servicios, Ingeniería y Obras hagen entrat al recinte per a demolir el complex i deixar l’espai lliure per a les pistes esportives. La signatura calcula que aquesta setmana conclourà la demolició, circumstància que permet en aquests moments el moviment de les tanques per al pas de vianants per la zona.

Un any i un mes després que el pati del col·legi acollira la signatura del contracte d’obres, la maquinària pesant de l’empresa adjudicatària ha començat la demolició des de l’encreuament dels carrers Sant Crist i Caritat. Els treballs requereixen de precisió per a evitar danys en el nou edifici a l’altre costat del mur de protecció, així com per a minimitzar la pols que alça l’enderrocament cap a les finques confrontants.

És per això que l’empresa encarregada de la demolició destrueix per parts els diferents elements de la construcció i, unes hores després de l’inici, ja no existeix la major part del mur perimetral ni l’ala sud del bloc. Barandats, cristalleria i escales han quedat reduïts a enderrocs després del desmuntatge interior dut a terme a mà en els dies passats per a minimitzar les molèsties.

L’alcaldessa, Merche Galí, ha visitat el recinte al costat dels responsables de l’obra per a conéixer l’avanç d’una demolició que donarà pas a la construcció de les pistes esportives a l’est del nou recinte de 5.700 metres quadrats, més de 3.400 metres quadrats dels quals estan construïts i, la resta, destinats a exteriors i porxos. La nova distribució permetrà a l’alumnat iniciar el curs el 12 de setembre a les aules noves.

A més, l’avanç de les obres ha permés reobrir al trànsit el carrer Caritat per a descongestionar un barri “que ha facilitat amb molta generositat el desenvolupament de les obres cedint els carrers a l’apilament de materials i a la maquinària i prescindint dels seus garatges en alguns casos per a col·laborar amb un projecte imprescindible”. “Ara he demanat a l’empresa que òbriga l’accés per Sant Crist quan siga possible per a evitar més molèsties al veïnat”, segons Galí.

Mentrestant, Añil centra l’execució de la part nova en l’últim mes d’obres per a donar pas a un edifici sostenible, amb grans finestrals per a aprofitar l’entrada de llum i ventilació natural, accessible, centrat en amplis espais comuns i adaptat també a les necessitats de menors de dos anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari